6/18/2010

MOME MARATON - press

The first picture of the works is my work in this video:


My photo on velvet.hu:
http://galeria.velvet.hu/blogok/2010/06/18/programajanlo_roma_divat_es_suttogo_parabolak_a_mome_maratonon/?current_image_num=8&image_size=m



"A diploma divatbemutató kollekcióiról: Újszerű kísérletek, izgalmas látásmódok

A felvonultatott öltözékek és kiegészítők között találunk olyat, ahol a mintáé, a felületé vagy a formáé a főszerep. A téli sportok szerelmeseinek készült, közlekedési eszközök inspirálta snowboardruhában hőérzékeny minták a hangsúlyosak, csakúgy, mint a londoni életképek ihlette motívumokkal borított cipő-és táskakollekció. Ebből a megközelítési módból építkezik a nyomott alakzatok gazdagságának kibővítésével foglalkozó, a CD-k és más műanyagok újrafelhasználásával foglalkozó kollekció is.

A minták és formák összehangolásából született a muffinok és sütemények édes világából kiinduló molettkollekció, vagy a funkcionalitást előtérbe helyező színes, mintás táskaegyüttes. Láthatunk elasztikus szál szövetbe építésével formára alakított öltözékeket, illetve cipzárral átalakítható csíkritmus- és formajátékot, és a Magyar népmesék világába kalauzoló, színeket rétegező, kötött kollekciót is. Népviseleti elemek átírásából született az a kollekció, melyben az egykoron alkalmazott hímzéseket fém szegecsekkel és rátétekkel helyettesítette a fiatal tervező.

A formaalakítás lehetőségeit felvonultató kollekciók között szerepel az a hajtogatással kialakított női és férfikabát kollekció, mely az átalakult társadalmi nemi szerepekre reflektál, illetve a minimalista formavilágba illeszkedő táska- és tárolóegyüttes, mely a kalapkészítés technikáját veszi alapul.

Egy másik diplomamunka férfiingeket hasznosít újra könnyed nyári ruhák képében. A férfiöltözékek klasszikus formajegyeit figyelmen kívül hagyó kollekció az anyagok és formák lágy harmóniáját helyezi előtérbe. A színpompás sort pedig egy a hagyományokkal szakító, a menyasszonyi romantikát egyéni hangnemben értelmező kollekció zárja."
velvet.hu

6/14/2010

FASHION SHOW OF DIPLOMA WORKS IN MŰCSARNOK: MOME MARATON

There will be a fashion show of the diploma works in the Műcsarnok (at Heroes' square) in the 19th of June at 20 and at 22 o'clock. It will be a programme - called "MOME Maraton" - "Long night of museums" event. 
momemaraton.hu
mucsarnok.hu - Hungarian

EXHIBITION IN PONTON GALLERY

The exhibition of our diploma work will open at 6'oclock pm tomorrow in Ponton Gallery (Budapest I., 65 Batthyány street, near Moszkva square). It will be open every day 12-18 till friday.
pontongaleria.hu
mome.hu/ponton

Followers