6/18/2010

MOME MARATON - press

The first picture of the works is my work in this video:


My photo on velvet.hu:
http://galeria.velvet.hu/blogok/2010/06/18/programajanlo_roma_divat_es_suttogo_parabolak_a_mome_maratonon/?current_image_num=8&image_size=m



"A diploma divatbemutató kollekcióiról: Újszerű kísérletek, izgalmas látásmódok

A felvonultatott öltözékek és kiegészítők között találunk olyat, ahol a mintáé, a felületé vagy a formáé a főszerep. A téli sportok szerelmeseinek készült, közlekedési eszközök inspirálta snowboardruhában hőérzékeny minták a hangsúlyosak, csakúgy, mint a londoni életképek ihlette motívumokkal borított cipő-és táskakollekció. Ebből a megközelítési módból építkezik a nyomott alakzatok gazdagságának kibővítésével foglalkozó, a CD-k és más műanyagok újrafelhasználásával foglalkozó kollekció is.

A minták és formák összehangolásából született a muffinok és sütemények édes világából kiinduló molettkollekció, vagy a funkcionalitást előtérbe helyező színes, mintás táskaegyüttes. Láthatunk elasztikus szál szövetbe építésével formára alakított öltözékeket, illetve cipzárral átalakítható csíkritmus- és formajátékot, és a Magyar népmesék világába kalauzoló, színeket rétegező, kötött kollekciót is. Népviseleti elemek átírásából született az a kollekció, melyben az egykoron alkalmazott hímzéseket fém szegecsekkel és rátétekkel helyettesítette a fiatal tervező.

A formaalakítás lehetőségeit felvonultató kollekciók között szerepel az a hajtogatással kialakított női és férfikabát kollekció, mely az átalakult társadalmi nemi szerepekre reflektál, illetve a minimalista formavilágba illeszkedő táska- és tárolóegyüttes, mely a kalapkészítés technikáját veszi alapul.

Egy másik diplomamunka férfiingeket hasznosít újra könnyed nyári ruhák képében. A férfiöltözékek klasszikus formajegyeit figyelmen kívül hagyó kollekció az anyagok és formák lágy harmóniáját helyezi előtérbe. A színpompás sort pedig egy a hagyományokkal szakító, a menyasszonyi romantikát egyéni hangnemben értelmező kollekció zárja."
velvet.hu

No comments:

Post a Comment

Followers