3/13/2010

"FASHION FLOW" fashion performance in TRAFO with MOME students


"Divatáram


Hét előtt már egy tű sem fért volna be a Trafóba, hiszen rengeteg érdeklődő jött el a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Divatáram című tánccal és látványszínházzal megfűszerezett divatbemutatójára. Ritával szerencsénk volt, még akadt két hely pont középen és jó magasan, így mindent kitűnően láttunk. Valamivel a kiírt időpont után megkezdődött az előadás, amit a Face modell lányai mellett táncosok tettek érdekessé. Bár az ajánlóban is kihangsúlyoztuk, hogy a hordható ruhák helyett ezúttal inkább művészeti alkotásokat láthattok, mi mégis találtunk jó néhány darabot, amit szívesen viselnénk. Az eseményről kisfilmet készítettünk, amelyben képeket láthattok a bemutatóról, valamint a tervezők és modellek mellett a Trafó munkatársai is megszólalnak. Ha kihagytátok volna az eseményt, akkor most nézzétek meg összefoglaló videónkat, ha pedig ott voltatok, akkor elevenítsétek fel a látottakat a film segítségével!"
(www.cotcot.hu)
cotcot.hu


"MOME Divatáramlás









Nos jelentem, ahogy ígértem is ellátogattunk pénteken a MOME hallgatóinak divatperformanszára a Trafóba. Erről szeretnék néhány szót szólni, s persze bemutatni egy-egy darabot néhány kattintásommal :) Szeretjük a MOME-s hallgatók munkáit lásd pl. Kepp Showroom rajongásunkból is.:)






A bemutató különlegessége nemcsak a csodaszép ruhákban, hanem a modellek szokatlan felvonulásában és persze a táncbetétekben csúcsosodott ki. A kreációk többnyire bézs, fekete és fehér színárnyalatokban tűntek fel, különleges szabásukat, struktúrájukat ezáltal is kiemelve. Nekem ezek a színek amúgy is favoritjaim mostanában. Maison Martin Margiela test színű alkotásai majd később Kovács Adél Love Carpet kollekciója is meggyőzött arról, hogy be kell szereznem néhány bézs-testszínű ruhadarabot, imádom őket. Azt gondolom, hogy ezekben a színekben alkotott darabok emelik ki legjobban- nemes egyszerűséggel a természetes szépséget, csak semmi giccs.
A cipőkre húzott harisnyák ötlet nagyon szuper volt- amit a bemutatót követő csevej közben szinte egyszerre mondtunk Mariannal:) Persze Hajdú Anett csodaszép cipőit sem hagyom szó nélkül, hisz gyönyörszép színfoltokként tűntek fel a modellek lábán. A konklúzió, csodaszép kreatív ruhák, ötletekkel telis tele hallgatóktól, klassz este, még sok ilyet szeretnénk!"







"Egyetemisták extrém divatbemutatója - Nagyítás


Színházi elemeket is felvonultató rendhagyó divatbemutatót tartottak a MOME textil tanszékének hallgatói a Trafóban. A kollekciók inkább a formákkal kísérleteztek, semmint a hordhatóságot tartották szem előtt. A készítők szándéka szerint láthatóvá váltak a kísérletezés fázisai, azaz, hogy hogyan lesz egy ötletből hordható ruha, cipő vagy éppen experimentális haute couture alkotás."






2010. március 8.


"DIVATÁRAM - A MOME Textil Tanszék hallgatóinak rendhagyó divatbemutatója

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) diákjai 2010. március 5-én este megszállták a Trafót, a kortárs művészetek házát, hogy nem mindennapi show-val kápráztassák el a divat iránt érdeklődőket.                          
Stílusos késéssel, valamivel 21 óra után megnyíltak a Trafó nagytermének kapui, majd miután mindenki helyet foglalt, kialudtak a fények, beindult az aláfestő zene - szigorúan electro alapokkal, hogy a néző érezze a tüdejében dübörgő ritmust, ezzel mintegy beleolvadva a műsorba -, s elkezdődött a bemutató.
Kortárs performansz                             
A kereszt alakú kifutón két táncos tűnt fel, lassú elnyújtott mozdulatokkal betáncolva a reflektorfénybe. Bő, fehér vászonból készült ruhát viseltek, elől ráncolt, hátul nyitott megoldásokkal. Az egész jelenetnek olyan hatása volt, mintha belegabalyodtak volna a párnahuzatba ágyneműcsere közben, de ezzel mit sem törődve, ösztöneikre hallgatva átadták magukat a mozdulatművészetnek.
Meglepő, de sikeres indítás volt, hiszen a steril divatbemutatókhoz szokott attitűdöt megbolygatta, és a néző innentől kezdve csak figyelt, és figyelt, és figyelt.
Játékok
A kreációk nem feltétlenül a hordhatóságra törekedtek, sokkal inkább formakísérletek voltak.  A bemutatott darabok színvilágát a fekete, fehér, szürke, bézs, piros, lilás-bordó, méregzöld, halványkék és ezek árnyalatai, keveréke adta. Az extrémitás, modernitás jellemezte ruhadarabok formailag futurisztikusnak mondhatóak, egy-két darab Lady Gaga szokatlan ruháira emlékeztettek. Hangsúlyos, széles váll, tulipánszoknya, ejtett ülepű nadrág, aszimmetrikus váll rész, szűk aljú szoknya, raffolt rátétek, fodrok, origami-szerű hajtások jelentek meg.
Különböző anyagok változatainak kavalkádja tárult elénk. Az eklektikus párosítások még inkább hozták az est különleges hangulatát. Egyszerű vászon, sejtelmes muszlin, szexi latex és bőr, kellemes kötött anyag, szőrme, kifinomult selyem, de még drót, alufólia-szerű berakást és műanyag elemeket tartalmazó ruhákat is láthattunk.
  Kiegészítőként többek közt a manapság igen trendi leggings, hosszított fazonú felső kombináció szerepelt, hol a cicanadrágra, hol a felsőrészre helyezve a hangsúlyt. Ezen kívül a cipőkre, táskákra is érdemes volt odafigyelni. A kötél, mint öv vagy egyéb dekorációs elem, többször megjelent.
Találkoztunk igazán elképesztő, formabontó kreációkkal is. Abszolút lopás-biztos kisruha, amit bézs alapon fekete bolti csipogók díszítettek, indián papagájra emlékeztető hálóból alkotott épphogy valamit takaró kezeslábas, valamint bicikli küllőből és bőrből készített ruhakompozíció ami, mint a sün tüskéi vették körül viselőjét.
A rendezvény szervező tanárai Szűcs Edit, Remete Krisztina és Kiss Tibor volt. Zenéről Árvai Görgy gondoskodott, míg az est modelljeit a FACE modellügynökség  válogatta. 
Igazi élmény volt ez a lendületes bemutató. Üde, meglepő és élvezetes produkciót eredményezett a két, fiatal tehetségeket támogató intézmény együttműködése.  Az ifjú tervezők az egyetem utolsó három évének tanulói közül kerültek ki.
III. évfolyam: Cséfalvay Lilla, Haidekker Szilvia, Ispánovics Andrea, Lazsádi Johanna, Tomcsányi Dóra, Danisova Katerina, Daubner Anna, Hevesi Nóra, März Eszter, Mata Imola, Oláh Anna, Rakita Eszter  
IV. évfolyam: Herold Henrietta, Kovács Adél, Kránitz Orsolya, Nagy Dorottya, Cséfalvai Fanni, Egyházi Viola, Fábri Zsuzsanna, Geréby Zsófia, Havancsák Terez, Szabó Fruzsina, Hajdú Anett, Hofstädter Szandra, Káldy Júlia, Oszvald Lilla, Tóth Kern Enikô 
V. évfolyam: Bodnár Barbara, Gáspár Judit, Jani Zsuzsanna, Horváth Délia, Kele Ildikó, Kocsis Anna, Csík Orsolya, Fazekas Endre, Gyöngyösi Renata, Pacl Julianna, Sármán Nóra, Szigeti Veronika, Vörös Gyöngyi, Ducsai Judit, Gaschitz Andrea, Mestyán Barbara, Pasztircsák Larisza, Poppre Orsolya, Rainer-Micsinyei Zsófia, Takács Judit.
Guttray Móni"

No comments:

Post a Comment

Followers